PESHOLLAND

Speel mee in de drukste Pro Evolution Soccer online toernooien van Nederland en wordt gratis lid van de grootste PES Gemeenschap

Meld je aan en doe mee!

PES 2017 Game test @ Frankfurt

Geschreven op 1 July 2016 door Emircan Yalman in PES 2016, PES 2017, Pes Holland

Maandag 6 juni, dit was de dag waarop een groep PES fanatiekelingen met veel spanning op hebben gewacht. Als de Nederlandse Community mochten een aantal leden PES 2017 testen op het kantoor van Konami in Frankfurt. De meeste fanatiekelingen moesten al om 04:00/05:00 opstaan, aangezien Frankfurt redelijk ver is. Het zou het waard zijn, dat wisten we vooraf allemaal al.

De groep bestond uit 10 mensen verdeeld in 2 auto’s:

-          Melvyn, Yos, Joël, Eldridge & Gio.

-          Theo, Sergio, Martin, Wishal & Emircan.

Voor de mensen die meedoen met de competities van PESHolland en PESLeague zijn dit bekende namen.  Melvyn z’n groep ging via Enschede richting Frankfurt, terwijl Theo en co via Eindhoven zouden gaan. We hadden afgesproken om 11:00 in Frankfurt te zijn. Rond een uur of 8:30 waren we (Theo en co) over de grens en vonden we het tijd voor een ontbijt.

IMAG2859

Doordat Melvyn vertraging had, konden we op ons gemak en waren we alsnog om 11:00 in Frankfurt. Daar konden we nog rustig een drankje doen.

IMAG2860

Na een dikke uur waren de te laatkomers ook gearriveerd en was het tijd om naar binnen te gaan! We werden in Frankfurt verwelkomd door Konami Duitsland en kregen een korte presentatie over PES 2017. Dit was het moment dat we niet meer konden wachten om zelf te mogen spelen.

IMAG2863

We hebben hier dik 4 uur PES 2017 mogen spelen, en iedereen vond het in één woord fan-tas-tisch! We voelden ons net kleine kinderen om nu al de kans te krijgen om PES 2017 te mogen spelen. PES 2017 voelt heerlijk aan. Het spel is nóg realistischer, qua gameplay maar ook qua graphics. En de keepers zijn veel maar dan ook veel beter dan met PES 2016. Door de vele tactische mogelijkheden wordt het ook echt een schaakspel. Je kan bijvoorbeeld kiezen om Tiki Taka te spelen, maar ook kan je de bus parkeren. Daarnaast kan je tijdens een wedstrijd de druk op de tegenstander hoger of lager zetten met 2 drukken op de knop. Hierdoor komen je verdedigers mee naar voren en voelt de tegenstander zich ook écht onder druk.  Daarnaast heb je echt controle over de spelers op het veld. Dribbelen voelt heerlijk aan, passjes komen beter aan, kortom het wordt weer een mooi jaar!

IMAG2864

IMAG2866

Het spel is natuurlijk nog niet af, maar dat voelt het wel. Naast een aantal kleine puntjes van kritiek zoals de scheidsrechter die soms te streng is, voelt PES weer aan zoals vroeger. Hieronder een aantal meningen van de andere leden die PES 2017 hebben gespeeld.

Martin (G1ZMO): Deze PES speelt heerlijk, echt zoals voetbal bedoeld is. Voor mij word dit de beste PES ooit gemaakt. Zelden zo op intuïtie kunnen spelen.

Sergio (BootlegBMF): Voor een game die misschien 75% af is zit het goed in elkaar. Het kan dus alleen maar beter worden op de dag van de release. Hij is een stuk trager in vergelijking met PES 2016 wat even wennen is, maar ondanks dat speelt de game erg lekker. Mooie graphics en mooie saves zijn maar een puntje van de ijsberg. Er zitten elementen van de oude PES zoals ‘’park the bus’’ en nieuwe elementen die de game heel erg vet maken.

Theo (DCraneBMF, NL Kampioen): Ondanks een vroege build van PES 2017 voelt de game al fantastisch aan. Het voelt alsof je complete controle hebt over hoe de spelers moeten reageren. Dit samen met de vertraagde gamespeed en uitgebreide tactische mogelijkheden, gaat dit waarschijnlijk de beste PES ooit worden.

Eldridge (E_C_Oneill): PES 2017 is een game dat nu al gereleased kan worden. Naar mijn mening verreweg de beste PES ooit! Tactisch heb je zoveel opties, en dat gaat dan ook een belangrijke rol spelen in deze PES. De graphics zijn fantastisch en de keepers zijn voor het eerst geen punt van kritiek. The love of my life gets better everytime!

Bedankt PES League NL & Konami!

IMAG2862

IMAG2861

Leave a Reply